Hack-Tic 3

vorige index volgendeWelkom in Hack-Tic 3

  Het begon allemaal zo kalm. Stel hackers geven blaadje uit, reuze leuk. Daarna kwam alle consternatie rond 'computerspionage' uit de Bondsrepubliek. Toen twee en een halve week na publicatie De Telegraaf ook nog ontdekte dat er was ingebroken in het computernet van AKZO en dit nieuws onmiddelijk "actualiseerde" en op de voorpagina zette was de chaos compleet.
  De Nederlandse pers stortte zich als 1 man/vrouw op Hack-Tic en haar redactie. Volledig bedolven onder interviews kwam de redactie nog maar nauwelijks toe aan het maken van de Hack-Tic, iets waar het eigenlijk toch wel een beetje om begonnen was.
  Dit zou allemaal niet zo erg geweest zijn als maar niet zo veel mensen die toestanden ook werkelijk lazen. We moesten de afgelopen weken met een kruiwagen naar de postbus en het abonneebestand is meer dan 2 x zo groot geworden. Ook de losse verkoop haalde cijfers waar de rest van de "underground" pers zijn/haar vingers bij zou aflikken. Abonnee's met een afgeronde Schoevers opleiding kunnen hun abonnementsgeld terugverdienen.
  Tot die tijd vraagt de redactie begrip voor: postachterstanden die sneller onstaan dan je ze weg kunt werken, het meerdere malen verzenden van de verkeerde nummers van Hack-Tic (als je zowieso al wat krijgt), tik- en spelvauten in de adres-
labels, algehele waanzin en een onfrisse geur uit de monden van de redactie.
  Er is toch nog WAT gedaan hier. Zo is er een Hack-Tic sticker uit (bedankt Paul). Verder is er een poster verkrijgbaar, bestelinformatie verderop in deze Tic.
  De PTT is zo vriendelijk geweest een nieuwe telefoonlijn aan te leggen, zodat de redactie nu ook telefonisch te bereiken is. Het nummer is 020-6001480 (jawel, een van de eerste nummers in de 600-serie).(Liever) niet bellen voor 13:00 uur.

IN DEZE TIC:

 2.......................colofon
 3....................Lezerspost
 4..................Tic-3 is uit
 5......................Spionage
 7.............Hacken in Rusland
 11...............UNIX-AIX op RT
 12...............kort-kort-kort
 13...........AT&T calling cards
 15.................Hacker Party
 17......................Datanet
 19.................Chatsystemen
 22............Telefooncellen II
 23......................Sticker
 24.......................Backup

Hack-Tic #3/19894