Hack-Tic 3

vorige index volgende

kort-kort-kort-kort-kort-kort-kort

Doorschakeldienst

  We hebben weer een leuk raadseltje. Er zijn in Nederland een groot aantal nummers die opnemen met "Doorschakeldienst, geef sleutelcode" en dan hun mond houden. Tik je op je DTMF telefoon 5 cijfers in dan zegt ie "Opdracht ongeldig, verbreek alstublieft." Dit herhaalt ie nog een keer en dan verbreekt ie.
  Dit wordt gebruikt door abonnee's van de doorschakeldienst die op deze manier hun telefoon op afstand naar een ander nummer kunnen laten doorschakelen.
  Een voorbeeld van zo'n nummer is 020-261159. Als iemand een geldige code vindt (misschien kunnen er nog wel een hele lading andere leuke dingen met dit systeem worden gedaan…) krijgt hij of zij de Hack-Tic appeltaart.

The Key

Re: lantaarnpalen

  De antennes die aan de lantaarnpalen bevestigd zitten (zie Tic-2) zijn van de plaatselijke busdienst. Ze dienen als steunzender van de bus naar de buscentrale.
  Er rijden teltrapbussen rond, deze bussen tellen het aantal ingaande en uitgaande passagiers. Rijdt zo'n bus onder de antenne door dan worden de gegevens doorgesteind naar de buscentrale.
  Men kan nu in de buscentrale zien hoe druk het overal is. Is het erg druk dan kan men een extra bus inzetten. En met het oog op de toekomst, wanneer de strippenkaart vervangen wordt door een magneetkaart, wil men ook kunnen zien hoe veel er zwart gereden wordt.
  De frequentie voor de zenders moet tussen de 154.4625 en 155.5875 MHz liggen.

Pisang

Gevonden op het computernet van Rijksuniversiteit Utrecht:

     N E T W E R K - I N F O R M A T I E

 DONDERDAG 16 MAART 1989.

 DE P.T.T. HEEFT ONS GEMELD DAT ER VANUIT DE R.U.U. VIA
 SURFNET INGEBROKEN WORDT OP EEN HOST IN DE VERENIGDE
 STATEN. ZIJ HEBBEN ONS MEDEGEDEELD DAT ZIJ BIJ HERHA-
 LING, ZONDER MELDING VOORAF, DE TOEGANG VAN DE R.U.U.
 TOT HET BUITENLAND ZULLEN AFSLUITEN.