Hack-Tic 2

vorige index volgende


Kraak (in) de Nieuwe Revu!

"Computerkrakers bellen gratis", zo schrijft Rene de Vos in de Nieuwe Revu. Het artikel opent met een meer dan paginagrote foto van Paul Dinissen die een PTT memokiezer voor de hoorn van een kwartjesslikker met venster houdt.
  Het artikel gaat verder met het commentaar van een dansschoolhouder die op deze manier is benadeeld: "Ik vind het wel behoorlijk onfatsoenelijk van de PTT."
  Het verhaal spitst er een beetje op toe dat de PTT al in '84 wist dat er iets mis was en die cellen daarna nog doodleuk plaatste bij particulieren.
  Opmerkelijk wordt het als onder een foto van Herschberg, Paul, Frank en Taco staat: "Computerveiligheid-expert professor Herschberg en zijn krakers". Op deze foto zit Herschberg op een kast met computerspul en tillen Paul en Frank samen Taco van de vloer.
  Op deze uitleg is van de kant van de geinterviewden de nodige kritiek:
  Paul: "Ik ben Prof. Herschberg z'n kraker niet, ik werk niet in opdracht van anderen."
  Taco: "Wat daar allemaal instaat daar klopt niets van. Een aantal uitspraken is volledig verdraaid. Mrn ziet kennelijk Herschberg graag als de grote baas van alle hackertjes. Alsof hackers niet in staat zouden zijn hun eigen boontjes te doppen."
  Frank: "Het is natuurlijk gedeeltelijk waar (…) Maar Herschberg geilt natuurlijk waanzinnig op die publiciteit (…) Ze hebben een aantal dingen door elkaar gehaald."
  Nog leuker wordt het als het blad verhaalt van een verandering die aangebracht zou zijn in de Washington Post. Het blad rept van een fakebericht over rassenonlusten in de Punjab, geplaatst door Paul.
  Paul: "ik heb nooit gezegd dat er daadwerkelijk veranderingen in de Washington Post zijn aangebracht, dat heeft die journalist uit z'n duim gezogen."
  Dan duikt ook nog een mysterieuze Toon N. op in het artikel. Dit is een pseudoniem (en anagram) van Onne Tijdgat. Deze Tijdgat heeft ooit met veel rumoer het hack-wereldje (moeten) verlaten na het verkopen van andermans hack aan een computerblad.

  Herschberg zegt aan het slot van het artikel nog: "Hackers zijn bijzonder nuttig, mits ze hun kennis netjes hebben toegepast. Daarom bied ik ze bescherming en adviezen."

  En voor wie zouden die computerkrakertjes nou toch nuttig zijn?

ROP        

It's time to get out of the dark.