Hack-Tic 1

vorige volgende


kopij gezocht

We waarderen redaktionele bijdragen. Klachten over automatisering op de zaak? Schrijven! Informatie over nieuwe databanken? Schrijven! Nieuwe truuk ontdekt om leuke dingen te doen met de telefoon? Schrijven! Complete hack gepleegd? Schrijven! (en vergeet niet je logfiles mee te sturen). Het hoeven geen hele artikelen te zijn, ook tips zijn soms goud waard.
Natuurlijk hoeven we je naam niet te weten; What's in a name anyway?

Stuur je informatie naar:

Hack-Tic
Postbus 22953
1100 DL Amsterdam

  telefax 020-763706
  telex 12969 nea bs nl
  uucp ..!mcvax!neabbs!rop
  fido 2:280/1 Hack Tic

Onze grote inspirator. Wij, de Nederlandse hack-beweging...
As safe as the Bank of England!


Electronisch kluizensysteem diefstalgevoelig  Een geheel electronisch kluizensysteem is sinds enige tijd operationeel op het Amsterdamse Centraal Station. Dit systeem waakt dagelijks over de bagage van honderden reizigers. Er blijken echter de nodige truuks te zijn om dit systeem op te lichten. De mensen achter dit systeem blijken net zo betrouwbaar als hun apparatuur: ze weten dat er iets mis is, maar houden tegenover de reiziger vol dat het zijn eigen schuld is.

  Een raportage van Herman Acker

  Het lijkt zo handig: je stopt je bagage in een kluis en duwt de deur dicht. Vervolgens loop je naar de bij jouw sectie horende betaalterminal en betaalt fl. 1,50 (fl 3,- voor de grotere kluizen). Het apparaat print dan vervolgens een bar-code kaartje (op een printertje uit het jaar nul: maakt een takkeherrie en doet er eeuwen over).
  Met dit kaartje kun je het kluisje dan binnen 24 uur weer openen. Ben je te laat dan moet een boete worden betaald. Het kaartje werkt (zoals in het Nederlands is uitgelegd op de kluisdeur) maar 1 keer. Is de kluisdeur geopend dan stanst het apparaat een gaatje in de linker onderhoek van je kaartje om aan te geven dat dit kaartje al eens is gebruikt.
  De altijd op het station rondhangende menigte van tasjesdieven en zakkenrollers heeft echter al een aantal methodes

Hack-Tic 5#1/1989