Hack-Tic 1groepen mensen uit de hele wereld laten deelnemen in computer conferenties om zo kennis te nemen van andermans standpunt. Informatie over rampen kan sneller bekend worden, gegevens van wetenschappers kunnen sneller worden uitgewisseld. Mensen uit de hele wereld kunnen goedkoop en snel met elkaar corresponderen. Computernetwerken kunnen de menselijke samenleving vooruit helpen.
  Van al deze prachtige mogelijkheden hoor je nu nog niets. Misschien geloof je er niet eens in. In onze artikelen zal regelmatig besproken worden hoe je met computernetwerken om moet gaan en hoe je zonder al te veel geld te besteden kunt beschikken over de informatie de je wilt hebben.

Wereldwijd
  Hacken is internationaal. Grote databanken, informatiemonopolies en bestandskoppeling zijn dit ook. De wereld komt dichter bij elkaar en de tijd dat hackers elkaar internationaal niet nodig hadden is voorbij. Zie jij je al lopen in het Europe van 1992, met een ausweis op zak en een identificatiezender onder je auto? Gelukkig staan we niet alleen: ook in het buitenland zijn hackers actief. Met al deze organisaties (zoals de Chaos Computer Club in Hamburg) zal intensief worden samengewerkt zoadat ook in 'das neue Europa' altijd een hack-geluid te horen zal zijn.
  Het belangrijkste komt er in dit stukje bekaaid af. Rauwe HACK-INFORMATIE, daar zal Hack-Tic vol mee staan. Mensen met een technische interesse kunnen hun hart ophalen aan de vele technische truuks en tips. Alles voor de computerfanaten en de telefoonmaniakken. Soms verslagen van complete hacks met alle technische achtergrondinformatie, soms hints voor nog te plegen hacks. Hack-tic stelt zicht tot doel om alle ontwikkelingen op hackgebied in haar kolommen te hebben.
Ook als de technische details niet duidelijk zijn zul je in elk artikel de omvang en betekenis van een hack kunnen lezen. We hebben geen geheimen. Informatie is vrij!
  Als je dit blad de moeite waard vindt kun je iets terug doen: maak jezelf abonnee. Ben je dat al, vertel het dan je vrienden/vriendinnen. We geven dit blad niet uit om er rijk aan te worden en voorlopig maken we er alleen maar verlies op. De prijs van Hack-Tic is laag omdat we hopen dat veel mensen behoefte hebben aan onze informatie. Treuzel dus niet en maak 35 gulden over op bankrekening 98.72.84.541 en je krijgt 10 nummers lang het grootste, dikste,voordeligste, kleurrijkste en enige hackersblad van de Benelux in de bus.
  'Hacking is a way of life' riepen verre voorouders al in de jaren zestig. Natuurlijk gaat Hack-Tic ook mee in de wereld van de hacker, een wonderlijke, open wereld vol eigen humor. Hacken is in ieder geval een kunstvorm die zeker niet is voorbehouden aan mensen die creatief met een computer om kunnen gaan. Ook op andere technische gebieden zijn hackers actief, en als je definities losjes hanteert is iedereen die zich verzet tegen de gevestigde orde, bestaande middelen creatief gebruikt en zich niet stoort aan regeltjes, een hacker.
  Een tijdschrift beginnen heeft veel overeenkomsten met een geboorte. Zelfs in onze wereld vol computers en techniek is het nog maar de vraag of de baby levensvatbaar is. Al is deze baby nog niet zo zwaar, met haar grote mond denk ze het nodige gewicht in de schaal te kunnen leggen.

PROOST


De Redaktie