Hack-Tic 2
kort - kort - kort - kort - kort - kort - kort - kort - kort - kort

Chaos in Apeldoorn

  Op de Computerdagen in Apeldoorn op 13 en 14 januari was het behoorlijk druk. Onder de vele standhouders ook de Chaos Computer Club uit Duitsland, die er in blijken te zijn geslaagd om ook buiten de Americahal waar de beurs plaatsvond de nodige drukte te veroorzaken.
  De recherche van Apeldoorn heeft namelijk een persbericht van de CCC nogal serieus opgevat. Hierin had de CCC verklaard dat er vanaf de beurs wellicht enige hackpogingen zouden worden ondernomen bij bedrijven in de buurt.
  In haar wijsheid besloot de recherche alle bedrijven in de omgeving die iets met computers deden te waarschuwen. Rap werd een lijst bij elkaar geveegd en namen de wakkere rechercheurs plaats achter de telefoon.
  Het gerucht gaat dat een groot aantal bedrijven hun mainframes voor de gelegenheid van het telefoonnet hebben losgekoppeld. Het bekend worden van dit alles betekende voor de hack-activiteiten een flinke tegenslag, omdat het nu eenmaal moeilijk is om rustig achter je terminal te gaan zitten als je krom ligt van het lachen.Spionnen doen aan sport.

  Als je wel eens op de korte golf luistert hoor je ze wel eens, de dames die met een Duits accent komplete cijferlijsten de ether in sturen.
  Dit zijn berichten voor 'spionnen in den vreemde', die deze cijfers via een kodeboek kunnen omzetten in leesbare berichten. Je hoort niet alleen cijferlijsten, maar ook komplete sportverslagen van voetbalwedstrijden die nooit gespeeld zijn en die overigens ook altijd door dames met een Duits accent worden opgelezen.
  Dit accent wijst wel duidelijk in de richting van het ijzeren gordijn, of betreft het hier een rookgordijn?

kosmonauten op scanner.

  Mensen die in het bezit zijn van een scanner en het luisteren naar de politie ook eens zat zijn, kunnen hun scanner eens het gebied tussen 142 en 144 MHz laten afzoeken. Hier bevinden zich verschillende frequenties die door de Russen in de ruimte worden gebruikt. De signalen die worden uitgezonden zijn vrij hard, zodat ze met een eenvoudige scanner en buitenantenne goed zijn te ontvangen. Probeer eens wat en laat ons je bevindingen weten.