Hack-Tic 1zijn, een 'x' (iets lager) wil zeggen dat er genoeg cijfers binnen zijn. Na het laatste cijfer even wachten. De volgende centrale in de keten komt dan of met een 'Terminal proceed-to-send' of met nog een 'transit proceed-to-send'. In het laatste geval moet je nog een keer het landnummer zenden, net zo lang tot je bij een centrale in dat land aankomt.
  Nadat je een 'Terminal proceed-to-send' hebt ontvangen moet je eerst het gesprekstype aanduiden (z.g.n. 'discriminating digit'). Hiervoor kun je gewoon een nul nemen (andere digits zijn voor operatorgesprekken e.d.). Daarna komt het 'national significant number. Dit is het telefoonnummer van de abonnee die je wilt spreken, zonder de eerste nul. Nu even wachten op verbinding en klaar is Uw kunstgebit.
  Voor de gevorderden is deze truuk niet alleen bruikbaar om tegen gereduceerd tarief te bellen. Zij kunnen zijn voordoen als operator en zo allerlei leuke gesprekken opbouwen, zelfs met landen die totaal niet automatisch bereikbaar zijn (zo neem je de overbelaste PTT medewerkers wat werk uit handen, laten we lief zijn voor elkaar).
  Ook moet nog gezegd worden dat experimenteren met deze methode gratis is: de kosten gaan pas lopen op het moment dat er een verbinding tot stand komt (dus als er aan de andere kant iemand opneemt). Je betaalt altijd de kosten voor het oorspronkelijk gekozen nummer, ongeacht waar het gesprek uiteindelijk uitkomt. Dit betekent dat als ik een 06-0 nummer heb dat doorkiest over een C4 lijn, ik dan helemaal niets betaal, omdat mijn centrale denkt dat ik met een gratis nummer aan het bellen ben.
Bel gratis
Bel gratis

THIS, The Hacker
Information System

020 - 717666
(300, 1200,2400, 1200/75)


  In een ver verleden waren er in Nederland maar een paar hackers. Nadat enkele hacks de krantenkoppen hadden gehaald werden het er echter spoedig meer, en gauw werd het hackerwereldje een tikje chaotisch. Het werd tijd voor een klein beetje ordening in de warrige telefonische geruchten- en berichtenstorm. Het idee voor THIS (The Hacker Information System) was geboren, een specifiek hacker BBS.
  Er werd begonnen met THIS op een PC ergens in Rotterdam. Er was toen maar 1 telefoonlijn en 1 PC. Het BBS was echter drukbezet. Te drukbezet: de telefoon stond niet stil en het BBS was onbereikbaar. Toenmalig sysop Onno Tijdgat zocht contact met Max Keizer, sysop van NEABBS, ook toen al Nederland grootste bullentin board, over de mogelijkheid om THIS onder te brengen als een sub-board in NEABBS.